Úgy tűnik, a Google továbbra is elkötelezett digitális asszisztense iránt, amit generatív képességekkel bővítene a ChatGPT és a Bard korában, ez viszont magával hozza a szolgáltatást fejlesztő csapat szerkezetátalakítását.


Az ügyben járatos forrásokra és belsős levelekre hivatkozva arról ír az Axios, hogy a Google az Assistant terméket is generatív mesterséges intelligencia által hajtott funkciókkal tervezi bővíteni, ami logikus lépésnek tűnik a múlt hónapok során bejelentett fejlesztések, és az MI körül kialakult fokozott érdeklődés után.

A keresőcég egy belsős levélben értesítette róla az Assistant, a Bard és kapcsolódó termékeken dolgozókat, hogy dolgozni kezd a virtuális asszisztens fejlettebb, nagy nyelvi modellen alapuló jövőbeni kiadásán, amit először mobilplatformra szeretne majd eljuttatni. A projekt részeként a Google az Assistanton dolgozó csapatban pár pozíciót megszüntet, de ez csak kisebb létszámot jelenthet a cég szerint, az Axios viszont több tucat dolgozó elbocsátásáról tesz említést, akiknek egy részét próbálják két hónapon belül másik pozícióba delegálni.

Arról nincsenek hivatalos információk, hogy pontosan milyen új képességekkel lesz felvértezve az új asszisztens, de a lehetőségek tárháza meglehetősen széles, és jelzi a Google stratégiaváltását, amiben jelentősen átalakulhat a jövőben az Assistant szerepe a fogyasztók, a fejlesztők és a cégen belüli működés szempontjából."


Írja a :https://www.hwsw.hu/